lauantai 21. huhtikuuta 2007

Pienet Alpit Pihliksessä

Tauno: "Tarttis päästä Alpeille. Valtava korkeanpaikankaipuu johtuu luultavimmin rotuni sveitsiläisestä alkuperästä. Samoista maisemista lienee hypännyt rotuperimään geeni, joka säätelee juustonhimoa. Tai siis ei säätele, himo on täysin hallitsematon. Käkikelloihin en ole ainakaan vielä tuntenut minkäänlaista vetoa, mutta nahkahousut arvatenkin maistuisivat.

Tässä meidän lähellä oleva hyppyrimäki, eli Hyndä, saapi paremman puutteessa toimittaa Alppien virkaa. Hienot ovat maisemat, vaikka henkilökunnan mielestä sieltä ennen näkikin kauemmas. Puut kun eivät olleet vielä niin suuria. Emännän haaveena on saada hyppyrimäelle, vanhan hyppyrimäen kohdalle, hyppyrimäen näköinen näkötorni.

Minulle riittäisi se, että Hyndälle voisi koirakin mennä, ilman kenkiä siis. Vaikka kuinka yritän vetää ylös nousevalle polulle päin, niin emäntä nykäisee remmistä takaisin. Henkilökunnan kielitaito on aika huono, mutta sen verran olen ymmärtänyt, että kyse on lasista. Sitä on kuulema siellä niin paljon, ettei väistelemään pysty. Kukaan niistä lasin rikkojista ei ole vissiin koskaan nähnyt terävän lasinpalan halkiviiltämää koiran anturaa.

Lasiakin pelottavampi juttu on (minusta) se, että siellä on kuulema hirveesti mäyräkoiran raatoja! Tätä hommaa en oikein käsitä, mutta tässä samassa talossa asuvaa mäyris-Leinoa olen kyllä joka kerta tavatessamme varoittanut menemästä lähellekään sitä mäkeä.

Ei kommentteja: