sunnuntai 25. marraskuuta 2007

Syyttömät ja suojellut

Tauno: Henkilökunnan esittämät sanomalehtikatsaukset ovat olleet järkyttävää kuultavaa; täällä Pihliksessä on lajitoveri joutunut päivystämään tuntitolkulla ostarilla, räntäsateessa tolppaan kytkettynä ja Haagasta on löytynyt neuloja sisältäviä makkaranpaloja, meille koirille tarkoitettuja. Mehän vedetään halukkaasti mutaa, keppejä ja kuravettä, miksei siis maasta maukasta makkaraa!



Kaksijalkaisia on joskus hirmu vaikee ymmärtää. Yleensä ne on herkkiä ja haluaa suojella heikompia, niinko lapsia ja eläimiä... ja ympäristöä... ja lähiöitä. Sit on ihan henkilökunnassakin sellasii, jotka ei yhtään välitä. Silloin voi käydä niinko täällä ostarilla. Kaikki sympatiat ja empatiat (+ yksi puoliksi pureskeltu keppi Rekkulassa) kärvistelemään joutuneelle kamulle.

Eikä kaikki palvelusväeksi värväytyneet välitä toisista ihmisistäkään, laiminlyövät omat vastuunsa ja hommansa. Mutta minkäs teet! Ei kai kukaan kuvittele, että me koirat huvikseen kuljetetaan lenkillä palvelusväkeä mukana, narun päässä? Se nyt vaan on niin, ettei kakkakikkaroiden keräily ja pienissä pussukoissa kuljettelu ole koiran hommaa! Eikä me pystytä suojeleen itseämme kaikilta ihmisten aikaansaannoksilta, niinko liikenteeltä ja rikotulta lasilta yms. Ne on joskus niin typerii juttuja, ettei niitä eläin pysty edes kuvittelemaan, eikä siten niiltä suojautumaankaan. Jos vain olisikin henkilökunnan valinta koiran omissa tassuissa... Vaan ei, elämän arpapeliä on se.

Sitte on vielä tollasii Haagan tyyppejä, jotka haluaa vahingoittaa koiria, vaikka ne on vihasii ihmisille! Tai ainakin niiden pitäis olla, syyttömiähän me koirat ollaan siihen, jos meistä jotain haittaa on. Yhtään koiraa ei ole ollut oikeudessa syytteisiin vastaamassa, henkilökuntaa kyllä. Meikäläisen emäntä sen tietää kun hän lautamiesnä käräjillä istuu. Musta on kuiteskin aika epistä, että siellä jaetaan kakkua syyllisille. Se on taas yks noita Ihmisen Ihmeellisiä Ideoita.

Ei kommentteja: