perjantai 9. marraskuuta 2007

Noloo!


Tauno: Sade oli ennen ihan jees. Sitten emäntä osti ensin itselleen piiitkän punaisen sadetakin ja ettei siinä olisi muka ollut tarpeeksi: Seuraavaksi minulle hankittiin sadevarustus! Noloo! Emännän mielestä on kiva kun en ole niin märkä kun tullaan kotiin; ei tarvitse kuivata kuin jalat ja pää. Joo, joo, laiskuutta, laiskuutta!

Äsken tuolla Graniittitiellä tuli kadun toista puolta vastaan vanha Aaltonen, Oskari siis. Silläkin oli sadetakki päällä ja me yritettiin olla niinko ei oltais huomattukaan toisiamme. Vaan niin oli pakko emäntien pitää äänekäs ja näyttävä sadetakkikatselmus melkein keskellä tietä. Aaltosella oli sentään sellainen maastopuvun värinen, suht' miehekäs tekele. Sen ja sen toisen TVH:n keltaisen sanoi suostuvansa pistämään päälleen, vaan toppatakkia ei mistään hinnasta. "Jos se sen ottaa komerosta, niin minä menen sohvan taakse ja soitan -tana kännykällä poliisille!", mesosi Aaltonen. En tiedä tekiskö se niin, mutta ainakin sen emäntä on siinä uskossa ja sehän riittää.

En olisi millään halunnut levitellä itsestäni verkossa sadetakkikuvia, mutta olkoon nyt ihan vain siltä varalta, ettei joku teistä ole sellaista ennen nähnyt. Osaatte sitten varoa eläinkaupassa jos sellaista ruvetaan päälle sovittelemaan. "Kannattaa ohjelmoida kännykkään virkavallan numero valmiiksi", neuvoo Aaltonen, joka on jo niin vanha ja kokenut, että kandee uskoa.

Ei kommentteja: